top of page
Caută

Ce nu te omoară te face mai puternic !


Acest motto mă definește cel mai bine, pentru că eu chiar cred că lucrurile cu adevărat mărețe apar în urma unor eforturi. Doar luptând și doborând obstacole putem evolua și putem ajunge acolo unde ne dorim. De asemenea, este foarte important cum te raportezi la greutățile pe care le întâmpini în călătoria ta prin viață, iar eu am avut mereu atitudinea unei luptătoare, o atitudine pe care am dobândit-o în timp și la care a contribuit semnificativ și acest sport minunat pe care îl practic de la o vârstă fragedă și pe care îl iubesc enorm: gimnastica.


Da, tot despre gimnastică vreau să vă vorbesc. Un lucru pe care vi-l poate confirma orice gimnast și, în general, orice sportiv care a făcut performanță, este faptul că succesul a venit în urma multor sacrificii și în urma unei lupte. Nimic nu vine de-a gata, nimic nu se întâmplă peste noapte și, mai ales, nimic nu se obține ușor. Și tocmai pentru că sunt o luptătoare și pentru că am făcut gimnastică de performanță și cunosc foarte bine greutățile cu care se confruntă sportivii din acest domeniu, am decis să mă implic și mai mult, să încerc să schimb ceva, să încerc să îndulcesc puțin viața micilor gimnaști în plin proces de formare. Dacă fiecare ar face efortul de a contribui fie și cu o fărâmă de energie în încercarea de a schimba lucrurile în bine, în timp, pentru că așa cum spuneam nimic nu se întâmplă peste noapte, lucrurile ar arăta cu totul altfel în gimnastica românească. Gimnastica aerobica aduce încă rezultate notabile României, dar, cu toate acestea, nu are vizibilitatea meritată, iar eu am decis să nu rămân impasibilă în fața acestui fenomen. Zis și făcut ! Pentru a putea face cu adevărat ceva m-am gândit să pun bazele unei asociații sportive, în ideea de a crea în jurul meu o comunitate. Nu degeaba se spune că „Unde-s mulți puterea crește”. Dacă vreți e ca atunci când înhami animale la o căruță. Când animalele trag împreună, au mai mare putere decât suma puterii lor luate separat. Mereu am considerat că doar așa se pot schimba lucrurile. Dar, așa cum am spus la început, nimic nu e ușor și am întâmpinat multe obstacole, unele chiar foarte mari, demne de a descuraja chiar și cel mai mare războinic, dar pe mine asta m-a îndârjit și mai mult.



Pentru a putea crește mai rapid această asociație sportivă am decis să mă afiliez la Federația Română de Gimnastică, iar pentru asta trebuia să iau un certificat de la Ministerul Tineretului și Sportului. Sună simplu, nu-i așa ? Dar vă asigur că lucrurile nu au fost simple deloc. Mă încurajam singură spunându-mi că trebuie doar să solicit unei autorități a Statului un document și apoi pot începe să schimb lucrurile în gimnastică. Socoteala mea de acasă nu s-a potrivit cu cea din realitate, deoarece pentru a te afilia în denumirea asociației trebuia să apară cuvintele „club sportiv”. Și uite așa am ajuns să schimb practic toate actele de înființare. După multă alergătură și după cheltuieli serioase, deoarece sunt taxe de plătit, onorarii pentru avocați și așa mai departe, am depus noul dosar la Ministerul Tineretului și Sportului, dar... surpriză ! Iar a fost respins. Motivul invocat de această dată a fost că nu erau explicate concret culorile logo-ului. Am refăcut dosarul, dar a trebuit să aștept alte 30 de zile, deoarece acesta este termenul legal în comunicarea cu instituțiile publice. Exact când am reușit să mă afiliez la Federație și îmi suflecam mânecile ca să mă apuc serios de treabă a venit pandemia de noul coronavirus, această criză sanitară fără precedent în istoria recentă a lumnii care ne-a schimbat tuturor ritmul vieții. Dar omul este o creatură versatilă și are capacitatea de a se adapta noilor realități, așa că, în ciuda acestei crize sanitare, tot am reușit să organizez, împreună cu Federația, primul concurs internațional de gimnastică aerobică: Bucharest Open Cup. E drept că a trebuit să ne adaptăm și să facem totul fără susținerea publicului din sală, dar a fost o experiență extraordinară, din care am învățat foarte multe și care mă va ajuta enorm în organizarea unui eveniment de asemenea anvergură în viitor.



Încetul cu încetul, Academia de Gimnastică Laura Cristache câștigă teren, ne dezvoltăm frumos, fără a arde etape importante. Ținta noastră este ocuparea locului 1 pe podium. În prezent, ne situăm pe podium, dar pe poziția a treia, după două cluburi de stat. Pe lista cluburilor private din România ne aflăm deja pe prima poziție, cu 100 de sportivi legitimați la cele două secții de gimnastică: aerobică și gym4all. Mulți părinți își aduc copiii la noi doar în ideea de a face mișcare, fără să viseze la performanță sau la un loc pe podiumurile internaționale, dar descoperă la Academia de Gimnastică Laura Cristache profesioniști desăvârșiți, oameni implicați și nu în ultimul rând, copii competitivi, mici luptători care, dacă au toate resursele necesare, ajung să facă performanță. O dovadă incontestabilă în acest sens sunt medaliile pe care micii campioni le-au obținut la competițiile internaționale la care am participat.



Atunci când te dezvolți așa de mult, într-un timp relativ scurt, apare o altă provocare, cea a spațiului. Curând am realizat că avem nevoie de o sală mai mare pentru antrenamente, care să dispună de toate dotările moderne. Spuneam la început că pentru a atinge succesul e nevoie de multă muncă, dar am omis să precizez că un dram de noroc, un mic ajutor de la Univers, poate schimba cu totul lucrurile. Și atunci când faci ceva din convingere și cu sufletul curat acest ajutor nu întârzie să apară. Astfel încât, cât de curând, vom dispune de un spațiu nou pentru antrenamente, unde sunt convinsă că sportivii noștri se vor antrena cu și mai multă plăcere.


Fiecare dintre dv., cei care citiți acum acest text, poate contribui la dezvoltarea acestei comunități, făcând-o să devină și mai puternică, oferindu-i astfel șansa de a schimba cu adevărat lucrurile în gimnastică. Cum puteți contribui concret? În primul rând, îndrumând copiii către gimnastica aerobica, baieți și fete deopotrivă, contribuind la formarea acestei comunități. Suntem deschiși ideilor și propunerilor dv., pentru că, uneori, ne lăsăm furați de preocupările zilnice... Mai puteți ajuta donând 3,5 la sută din impozitul pe venit. Acest procent din impozitele plătitorilor de taxe poate face diferența, deoarece un club privat are nevoie de finanțare pentru a putea asigura condițiile necesare pentru antrenamente. Lupta cu cluburile de stat este uneori nedreaptă și inegală, deoarece noi nu dispunem de finanțare de la Statul român. Sponsorizările ne ajută și la recompensarea corectă a sportivilor cu rezultate extraordinare. Datele noastre de contact sunt ușor de găsit pe pagina Academiei de Gimnastică Laura Cristache.


Închei prin a vă mulțumi pentru timpul acordat lecturării acestui blog și pentru sprijinul oferit și printr-un îndemn: Hai să redăm gimnasticii aerobice locul care i se cuvine!

Să nu uităm că gimnastica aerobică este singura ramură a gimnasticii, din Romania, care incă aduce medalii mondiale si europene acasă.

145 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page