top of page
Caută

Un pas mic pentru gimnastica aerobica, un pas urias pentru Academia de Gimnastica Laura Cristache


Iubitorii sportului au avut posibilitatea să asiste weekendul trecut, în perioada 8-10 aprilie 2022, la una dintre cele mai frumoase competiții ale gimnasticii aerobice – concursul national de la Deva, ajuns la cea de-a 24-a ediție.

Timp de mai bine de 12 ore, spectatorii au putut admira o adevărată desfășurare de forțe în gimnastica aerobică, deoarece au participat 220 de sportivi, de la 16 cluburi.

Printre aceste cluburi sportive s-a numărat și Academia de gimnastică Laura Cristache, creată relativ recent, dar care se remarcă prin profesioniști desăvârșiți, oameni implicați și nu în ultimul rând, copii competitivi, mici luptători care, dacă au toate resursele necesare, ajung să facă performanță. La Deva au plecat plini de entuziasm, 32 de sportivi legitimați la noi. Mulți părinți își aduc copiii aici doar în ideea de a face mișcare, fără să viseze la performanță sau la un loc pe podiumurile internaționale, dar descoperă la Academia de Gimnastică Laura Cristache un loc în care visele copiilor pot deveni realitate.

Ținta noastră este ocuparea locului 1 pe podium, iar la Deva am reușit! Am ocupat locul 1 la Echipă, și ceea ce ne face să ne mândrim și mai tare este faptul că am fost singurul club privat prezent pe podium.

Am început anul cu dreptul, prima competiție din 2022 pe cod nou de punctaj și ne-am clasat pe cea mai înaltă poziție ca Echipă.

10 medalii obținute de micii noștri gimnaști la Deva, plus o medialie de AUR la Echipă, completează palmaresul nostru și pentru că suntem tare mândri de ei, o să îi menționez în cele ce urmează pe cei care au câștigat medalii la diversele probe, profitând de ocazie pentru a le mulțumi tuturor pentru efortul depus, pentru că au arătat că pot face față exigențelor de la loturile naționale, unde sperăm să ajungă cât mai mulți dintre sportivii noștri, pentru a reprezenta România cu cinste la competiții internaționale și mondiale.

Așadar, le mulțumesc și îi felicit pe:

1. Ana Draghici - Bronz (individual feminin)

2. Maya Ion, Alessia Apostol, Adelina Caratas – Argint (Trio 9-11)

3. Medeea Vlasceanu, Anita Iordan, Maria Goncear – Bronz (Trio 9-11)

4. Ana Draghici, Stefania Musat, Andra Aciobanitii, Andra Ionescu , Ruxandra Oancea – Bronz (Grup 12-14)

5. Vlad Siminea- Argint (individual masculin 15-17 ani)

6. Vlad Siminea si Ioana Andrei – Argint (Cuplu 15-17 ani)

7. Maya Ion, Alessia Apostol, Adelina Caratas, AnaLia Sandu, Maria Gomcear AUR (Grup 9-11 ani)

8. Ana Draghici, Stefania Musat si Andra Aciobanitii – AUR (Trio 12-14)

9. Andreea Stoica, Sara Stamate, Iasmina Stoian, Alexia Armaselu, Rania Merhej, Daciana Vasilescu, Ruxandra Oancea, Daria Vernea – AUR (Aerobic Dance 12-14)

10. Stefania Musat, Andra Aciobanitii, Andra Ionescu, Cristina Iftinchi, Cristina Dociu, Adelina Caratas, Maria Goncear, Mara Mitoi- Bronz (Aerobic Dance 12-14)


Rezultate notabile, care au luat parte la punctajul final pentru echipa, au avut si:

Ema Chen, Antonia Vrabie, Ilinca Goncear -trio 9-11 ani - locul 8

David Dinu, Ilinca Goncear - cuplu 9-11 ani - locul 5

Antonia Ionescu, Stefania Pintilescu, Lavinia Ionescu Trio 15-17 ani- locul 5

Andreea Stoica, Sara Stamate, Alexia Armaselu trio 12-14 ani - locul 4

Iasmina Stoian, Mara Mitoi, Andreea Stoica, Sara Stamate, Alexia Armaselu grup 12-14 ani - locul 4

Alessia Apostol individual feminin 9-11 ani - locul 4



Și în acest an, întrecerile de la Deva au oferit spectacol total și au demonstrat încă o dată frumusețea acestei discipline. Le mulțumesc și organizatorilor pentru buna desfășurare a competiției.

Ne-am întors la București fericiți, plini de optimism și gata să începem pregătirile pentru competiția internațională Bucharest Cup, programată pentru 2-5 mai 2022, unde sperăm să facem o figură la fel de bună.





466 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page